U bent nu hier:

Chinese kool helpt tegen kanker

Publicatie Nr. 15 - 13 april 2012
Jaargang 2012
Rubriek Wetenschap
Auteur Heleen Croonen
Pagina's 907

Groenten uit de kruisbloemenfamilie (Cruciferae of Brassicaceae) doen veel goed voor vrouwen met borstkanker. Wie de eerste drie jaar na de diagnose relatief veel van deze groenten eet, verlaagt het risico op overlijden. Bovendien is de aan borstkanker gerelateerde mortaliteit lager en keert de ziekte minder vaak terug.

Het onderzoek is uitgevoerd onder Chinese vrouwen, die uit deze plantenfamilie vooral veel Chinese kool en rapen eten. Het westerse dieet bevat ook groenten uit de kruisbloemenfamilie, maar dat zijn dan bijvoorbeeld broccoli, spruitjes en bloemkool. Het is niet bekend of deze groenten dezelfde effecten hebben. HC

Gepresenteerd op de bijeenkomst van de American Association for Cancer Research 2012

Online gepubliceerd op: 10 april 2012

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?



Laatste nieuws | Achter het nieuws | Nieuwsbrief | Actuele dossiers

Laatste reacties:

Meer op de reactiepagina »

Tweets

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd