U bent nu hier:

Directeur Martini Ziekenhuis weg met drie ton

Publicatie Nr. 18 - 04 mei 2012
Jaargang 2012
Rubriek Nieuws
Auteur Mathijs Smit
Pagina's 1074-1075

Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft een stafdirecteur een afkoopsom van bijna drie ton moeten betalen. Dat bevestigt woordvoerder Rianne Schuurman van het ziekenhuis. De directeur vertrok maart vorig jaar.

beeld: Thinkstock beeld: Thinkstock

Onder de raad van bestuur kent het Martini Ziekenhuis een bestuurslaag met drie stafdirecteuren voor financiën, personeelszaken en ICT. Afgelopen jaren zijn al deze directeuren vervangen. 'Een wegens pensioen en een ander wegens ziekte. De derde paste niet in de toekomstvisie die de raad van bestuur voor het ziekenhuis heeft', aldus Schuurman.

De laatste kreeg een afkoopsom van ruim 280.000 euro. 'Daarvoor is de gebruikelijke kantonrechtersformule gehanteerd', verklaart de woordvoerder de hoogte van de vertrekpremie. De stafdirecteur werkte al achttien jaar voor het ziekenhuis.

De directeur was niet de enige aan wie het Groningse ziekenhuis een forse afkoopsom moest betalen. Een medisch specialist die vertrok, kreeg ruim 140.000 euro mee.

Mathijs Smit

Lees ook:

 

 


Online gepubliceerd op: 26 april 2012

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?Laatste nieuws | Achter het nieuws | Nieuwsbrief | Actuele dossiers

Laatste reacties:

Meer op de reactiepagina »

Tweets

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd