Voortgangstoets

Op Medisch Contact kunt u online de voortgangstoets maken. Deze toets test uw kennis op het niveau van een basisarts.

U kunt de vragen maken per categorie. Iedere week wordt een nieuwe categorie toegevoegd. U ziet meteen of u de vraag goed hebt beantwoord. Bovendien ziet u hoeveel andere artsen de vraag al hebben gemaakt en hoeveel van hen de vraag goed hebben beantwoord.

Al bijna vijfduizend artsen doen mee.    

Om aan de toets te kunnen deelnemen moet u ingelogd zijn.
Log in om de voortgangstoets te makenOver de voortgangstoets

De voortgangstoets is een initiatief van de geneeskundefaculteit in Maastricht.

Leiden, Groningen, Nijmegen en de VU sloten zich aan. Studenten van deze universiteiten maken de toets vier keer per jaar. Zo komen zij hiaten in hun kennis op het spoor.


Meer over de voortgangstoets leest u in onderstaande artikelen:

Echte progressie of wassen neus?
14-02-2013 De Voortgangstoets levert deelnemende faculteiten veel nuttige informatie. Maar of ook alle geneeskundestudenten erbij gebaat zijn is minder duidelijk. »»


  Voortgangstoets populair bij artsen

  Voortgangstoets populair bij artsen  |  Hij is bedoeld voor studenten, maar ook artsen beleven plezier aan de voortgangstoets geneeskunde. Vooral de wekelijkse vragen in Medisch Contact zien ze als een laagdrempelige manier om hun basiskennis op peil te houden, zo blijkt uit een enquête. Leuke details: huisartsen scoren het best en veel makers overschatten zichzelf. »»
  Reacties: 1 reactie


  Chirurgisch voortgangsexamen voor Europa

  Chirurgisch voortgangsexamen voor Europa  |  Aios chirurgie van het Deventer Ziekenhuis en de UMC’s in Utrecht en Leiden nemen vandaag bij wijze van proef deel aan de chirurgische voortgangstoets die in de VS al langer wordt gebruikt. »»
  Reacties: 1 reactie


  De voortgangstoets is geliefd

   |  Voor de een is het een nachtmerrie, voor de ander een peulenschilletje. Viermaal per jaar maken duizenden geneeskundestudenten de voortgangstoets. De resultaten geven een beeld van hun vorderingen én van lacunes in het onderwijsprogramma. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Op zoek naar hiaten in de kennis

  Op zoek naar hiaten in de kennis  |  De geneeskundefaculteiten in Maastricht, Groningen, Nijmegen en Leiden beoordelen vier keer per jaar de voortgang van hun studenten met een gezamenlijke toets. »»
  Reacties: 1 reactie


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd