U bent nu hier:

Media & Cultuur

Koop bij bol.com

De rubriek Media & Cultuur biedt u wekelijks een nieuwe selectie van bezienswaardige tentoonstellingen, voorstellingen, websites en boeken. Onder redactie van Henk Maassen: h.maassen@medischcontact.nl


Boeken | Films | Documentaires | Cultuuragenda | Web & apps | Muziek | Televisie


Top 10 Films | Top 10 Docs | Top 10 Boeken


  Evenement: Ongezonde angst

  Evenement: Ongezonde angst De Balie in Amsterdam organiseert in mei en juni een drieluik onder de kop Ongezonde angst, samen met onder meer het comité Dappere Dokters en de KNMG organiseert over de rol van angst en risicomijding in de zorg. »»

  0 stemmen


  Boek: Hoe word je 100?

  Boek: Hoe word je 100? Calorieën tellen is onzinnig, vet is goed voor je, koffie is gezond en de McDonalds is niet ongezonder dan een gemiddeld restaurant. »»

  0 stemmen


  Film: Hungry Hearts

  Film: Hungry Hearts De ontmoeting tussen de Amerikaan Jude en de Italiaanse Mina verloopt hoogst merkwaardig, maar het gevolg is liefde op het eerste gezicht, een huwelijk en een baby. Die liefde komt ernstig onder druk te staan als Mina zich ontpopt als overbezorgde moeder. »»

  0 stemmen


  Boek: Serendipiteit, de ongezochte vondst

  Boek: Serendipiteit, de ongezochte vondst Edison wist het al: uitvindingen en ontdekkingen zijn het gevolg van 99 procent perspiration en 1 procent inspiration. Ik zou willen aanvullen: deze laatste procent kan nog onderverdeeld worden in 90 procent out of the box denken en 10 procent serendipiteit. »»

  0 stemmen


  Tentoonstelling/boek: Bloemendaal-Rosenburg 1940-1945 (Parnassiagroep)

  Tentoonstelling/boek: Bloemendaal-Rosenburg 1940-1945 (Parnassiagroep) In het Loosduins Museum is een tentoonstelling te zien over de psychiatrische instellingen Bloemendaal en Rosenburg tijdens de Tweede Wereldoorlog. Beide ziekenhuizen werden in 1942 ontruimd voor de aanleg van de Atlantikwall, de meer dan 5000 kilometer lange verdedigingslinie langs de West-Europese kusten die nazi-Duitsland moest beschermen tegen een geallieerde invasie. »»

  0 stemmen


  Tv documentaire: Jennis

  Tv documentaire: Jennis Zo 3 mei In de mooie, korte documentaire Jennis volgt filmmaakster Aisha Roberson haar 22-jarige broer die zijn eerste schreden op het liefdespad zet. Jennis heeft het syndroom van Williams-Beuren. »»

  0 stemmen


  Tv/web: De volmaakte mens

  Tv/web: De volmaakte mens Vanaf 13 mei De toenemende maakbaarheid van lichaam en geest roept lastige – ethische – vragen op. ‘Steeds meer’, schrijft Heijne in een toelichting, ‘lijkt de mens erop gericht zichzelf te herscheppen, te “verbeteren”. »»

  0 stemmen


  Boek: Gewoon of beperkt? Hoe jodendom, christendom en islam omgaan met mensen met een handicap

  Boek: Gewoon of beperkt? Hoe jodendom, christendom en islam omgaan met mensen met een handicap ... systematisch en helder in korte beschrijvingen van deze drie monotheïstische religies, gevolgd door een bespreking van de religieuze voorschriften, leefregels en andere relevante teksten, waarna basisopvattingen over mensen met een beperking aan bod komen. »»

  0 stemmen


  Boek: UP - Myrthe van der Meer

  Boek: UP - Myrthe van der Meer Met UP geeft Myrthe van der Meer, schrijfster van bestseller PAAZ, wederom een kijk in het leven op een psychiatrische afdeling. De roman verhaalt over de 28-jarige Eva, die na een eerste opname en diagnose Asperger, tegen haar verwachting in nogmaals op de afdeling belandt. »»

  1 stem


Op televisie

  Tv documentaire: Jennis

  Tv documentaire: Jennis Zo 3 mei In de mooie, korte documentaire Jennis volgt filmmaakster Aisha Roberson haar 22-jarige broer die zijn eerste schreden op het liefdespad zet. Jennis heeft het syndroom van Williams-Beuren. Lees meer


  Tv/web: De volmaakte mens

  Tv/web: De volmaakte mens Vanaf 13 mei De toenemende maakbaarheid van lichaam en geest roept lastige – ethische – vragen op. ‘Steeds meer’, schrijft Heijne in een toelichting, ‘lijkt de mens erop gericht zichzelf te herscheppen, te “verbeteren”. Lees meer


  Tv: Huisartsen boos over macht zorgverzekeraars (Pauw)

  Tv: Huisartsen boos over macht zorgverzekeraars (Pauw) Terugkijken Bij Pauw te gast: drie huisartsen over de macht van de zorgverzekeraars. Met huisartsen Jos van Bemmel, Chantal van het Zandt en Peter de Groof. Lees meer


Meer kijktips »»

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd