U bent nu hier:

Media & Cultuur

Koop bij bol.com

De rubriek Media & Cultuur biedt u wekelijks een nieuwe selectie van bezienswaardige tentoonstellingen, voorstellingen, websites en boeken. Onder redactie van Henk Maassen: h.maassen@medischcontact.nl


Boeken | Films | Documentaires | Cultuuragenda | Web & apps | Muziek | Televisie


Top 10 Films | Top 10 Docs | Top 10 Boeken


  Documentaire: Ik ben Alice

  Documentaire: Ik ben Alice Ma 6 juli Alice is een zorgrobot, bedoeld voor de begeleiding van eenzame en dementerende ouderen. Ze biedt niet alleen gezelschap, maar kan ook ingezet worden voor praktische hulp zoals fysiotherapie, toont emoties en kan zelfs morele keuzes maken. »»

  0 stemmen


  Boek: Een meisje is maar half af

  Boek: Een meisje is maar half af Een meisje is maar half af is geen nachtkastjesboek dat lekker wegleest. De creatieve lezer komt echter aan zijn trekken. Een verbijsterend originele roman, die ontploft in het gezicht van de lezer. »»

  0 stemmen


  Tv - Brandpunt: Münchhausen by proxy

  Tv - Brandpunt: Münchhausen by proxy Zo 5 april Münchhausen by proxy is een vorm van kindermishandeling. Brandpunt Reporter spreekt met slachtoffers en artsen. »»

  0 stemmen


  Tv: Opgepoetste organen

  Tv: Opgepoetste organen Wo 1 april Met dank aan nieuwe technieken is het mogelijk om kwalitatief minder goede organen buiten het lichaam op te knappen en te testen. Liesbeth Staats onderzoekt hoe de wetenschap bijdraagt aan meer geschikte donororganen. »»

  0 stemmen


  Film: Phoenix

  Film: Phoenix De Joodse Nelly von Len keert na de oorlog lichamelijk zwaar beschadigd terug naar haar huis in het verwoeste Berlijn. Ondanks het vermoeden dat haar echtgenoot Johnny haar heeft verraden en naar een concentratiekamp heeft gestuurd, gaat ze naar hem op zoek. »»

  0 stemmen


  Tv - zembla: Niet zelfredzame mensen

  Tv - zembla: Niet zelfredzame mensen Wo 1 april Het aantal mensen dat het zonder professionele begeleiding of hulp van de overheid niet meer zelfstandig kan redden, stijgt volgens deskundigen explosief. »»

  1 stem


  Download: Spelen met de zorg van morgen

  Download: Spelen met de zorg van morgen Nictiz en het Radboud REshape Center for Innovation geloven erin – binnen vijf jaar zal e-health de overhand nemen in de eerste lijn. In het gratis te downloaden boek Spelen met de zorg van morgen schetsen ze zeven trends die nu al zichtbaar zijn »»

  0 stemmen


  Boek/tentoonstelling: Right before I die

  Boek/tentoonstelling: Right before I die Twee jaar lang portretteerde de Amerikaanse fotograaf Andrew George terminale patiënten in het Providence Holy Cross Medical Center in Californië in al hun fierheid en kwetsbaarheid. Hij sprak met ze over hun leven, angsten en vreugdes en verzamelde brieven en getuigenissen. »»

  0 stemmen


  Leerboek Hematologie

  Leerboek Hematologie Het Leerboek Hematologie kan behalve als leerboek ook uitstekend als naslagwerk dienstdoen. Het is detaillistisch en tegelijkertijd overzichtelijk en is zo voor zowel artsen in de eerste als de tweede lijn zeer geschikt. »»

  0 stemmen


Op tv

  Documentaire: Ik ben Alice

  Documentaire: Ik ben Alice Ma 6 juli Alice is een zorgrobot, bedoeld voor de begeleiding van eenzame en dementerende ouderen. Ze biedt niet alleen gezelschap, maar kan ook ingezet worden voor praktische hulp zoals fysiotherapie, toont emoties en kan zelfs morele keuzes maken. Lees meer


  Tv - Brandpunt: Münchhausen by proxy

  Tv - Brandpunt: Münchhausen by proxy Zo 5 april Münchhausen by proxy is een vorm van kindermishandeling. Brandpunt Reporter spreekt met slachtoffers en artsen. Lees meer


  Tv: Opgepoetste organen

  Tv: Opgepoetste organen Wo 1 april Met dank aan nieuwe technieken is het mogelijk om kwalitatief minder goede organen buiten het lichaam op te knappen en te testen. Liesbeth Staats onderzoekt hoe de wetenschap bijdraagt aan meer geschikte donororganen. Lees meer


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd