Media & Cultuur

Koop bij bol.com

De rubriek Media & Cultuur biedt u wekelijks een nieuwe selectie van bezienswaardige tentoonstellingen, voorstellingen, websites en boeken. Onder redactie van Henk Maassen: h.maassen@medischcontact.nl


Boeken | Films | Documentaires | Cultuuragenda | Web & apps | Muziek | Televisie


Top 10 Films | Top 10 Docs | Top 10 Boeken


  Boek: Perfecte dagen

  Boek: Perfecte dagen Perfecte Dagen draait om geneeskundestudent Téo. De snijzaal is ‘zijn terrein’, hij woont bij zijn invalide moeder en verwacht ‘niet ooit gelukkig te zullen zijn’. Dan raakt hij in de ban van de ruimdenkende studente Clarice, die werkt aan een scenario voor een roadmovie. »»

  0 stemmen


  Film: The Farewell Party

  Film: The Farewell Party Om van een film met thema’s als euthanasie, palliatie, homoseksualiteit en aftakeling door dementie geen loodzware aangelegenheid te maken moet je van goede huize komen. De Israëlische film The Farewell Party slaagt daar glansrijk in. »»

  0 stemmen


  Boek: Strohalmen voor de lezer

  Boek: Strohalmen voor de lezer Samengesteld en geannoteerd door Kees Verheul, die de Russisch-Amerikaanse dichter en latere (1987) Nobelprijswinnaar in 1967 leerde kennen en met hem bevriend raakte. »»

  0 stemmen


  Boek: Ghost Boy

  Boek: Ghost Boy Martin Pistorius, auteur van Ghost Boy, is 12 jaar oud als hij in zijn geboorteland Zuid-Afrika getroffen wordt door het locked-in syndroom. Zijn artsen kunnen geen oorzaak vinden en met een spastische parese en een verlaagd bewustzijn komt hij terecht in een instelling voor ernstig gehandicapte kinderen. »»

  0 stemmen


  Drie tentoonstellingen: Lichtgevoelig / Condemned / Karakterkoppen

  Drie tentoonstellingen: Lichtgevoelig / Condemned / Karakterkoppen Op dit moment huisvest het onvolprezen Gentse museum Dr Guislain drie tentoonstellingen die alle de moeite waard zijn. »»

  0 stemmen


  Boek: Brein in beeld - vier leestips

  Boek: Brein in beeld - vier leestips Bijna maandelijks verschijnen er boeken over het brein en breinonderzoek. Vier tips. »»

  0 stemmen


  Boek: Handboek Bouw Gezondheidscentra

  Boek: Handboek Bouw Gezondheidscentra Het bouwen van een gezondheidscentrum is een behoorlijke klus, weet ik uit eigen ervaring. »»

  0 stemmen


  Film: Self/less - Tarsem Singh

  Film: Self/less - Tarsem Singh Self/less, over een terminaal zieke miljardair die middels een medisch experiment de kans krijgt op het eeuwige leven. Ook hier is weer sprake van zielsverhuizing: zijn geest wordt namelijk overgezet naar het lichaam van een jongere man. »»

  0 stemmen


  Film: Inside Out - Disney

  Film: Inside Out - Disney Waarom moet u Inside Out, de nieuwe animatiefilm van de Disneystudio’s, gaan zien? »»

  0 stemmen


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd