U bent nu hier:

Media & Cultuur

Koop bij bol.com

De rubriek Media & Cultuur biedt u wekelijks een nieuwe selectie van bezienswaardige tentoonstellingen, voorstellingen, websites en boeken. Onder redactie van Henk Maassen: h.maassen@medischcontact.nl


Boeken | Films | Documentaires | Cultuuragenda | Web & apps | Muziek | Televisie


Top 10 Films | Top 10 Docs | Top 10 Boeken


  Boek: Dit wil je weten

  Boek: Dit wil je weten 'Welk inzicht uit je vakgebied kan anderen helpen in het dagelijks leven?' Die vraag legde Paulien Cornelisse voor aan 93 denkers en wetenschappers, onder wie een geneticus, een chirurg, een medisch oncoloog en een hoogleraar huisartsgeneeskunde. »»

  0 stemmen


  Boek: En zwijgen was het antwoord

  Boek: En zwijgen was het antwoord In En zwijgen was het antwoord heeft Anneke Avis verhalen opgetekend van ouders die in de periode 1945-1970 een kindje verloren. Ook gynaecologen, verloskundigen, een kinderarts-neonatoloog en een uitvaartondernemer doen hun verhaal. »»

  1 stem


  Boek: Schijtluis

  Boek: Schijtluis Alleen al door het voorwoord van Bram Bakker is het boek Schijtluis van Marjolijn van Kooten de moeite waard. Bakker is de behandelaar van de cabaretière, die kampt met een angststoornis. »»

  0 stemmen


  Boek: Voorkomen is beter. Leren van calamiteiten in de zorg

  Boek: Voorkomen is beter. Leren van calamiteiten in de zorg Bij medische fouten moeten we niet gaan wijzen naar een individuele zondebok. We moeten kijken naar het systeem waarin de fout heeft kunnen plaatsvinden. Dat is de les die we kunnen trekken uit Voorkomen is beter. »»

  0 stemmen


  Boek: Net voorbij de rede - Herman van Praag

  Boek: Net voorbij de rede - Herman van Praag Biologisch psychiater Herman van Praag is bovenmatig geïnteresseerd in de betekenis van religiositeit en spreekt en schrijft graag en veel over het belang van religie. »»

  0 stemmen


  Boek: Medische communicatie

  Boek: Medische communicatie De communicatie met patiënten uit andere culturen verloopt niet altijd even soepel en gemakkelijk. Met dit compacte, maar glasheldere handboek willen de auteurs praktische handvatten bieden om dat te verbeteren. »»

  0 stemmen


  Film: The Theory of Everything

  Film: The Theory of Everything Weer een film over ALS? Ja, en wat voor één. The Theory of Everything vertelt het levensverhaal van Stephen Hawking, de wereldberoemde natuur- en wiskundige. »»

  0 stemmen


  Filmfestival Rotterdam

  Filmfestival Rotterdam Het 44ste Internationale Film Festival Rotterdam gaat op 21 januari van start en duurt tot 1 februari. Een paar tips. »»

  0 stemmen


  Tv - documentaire: Ik laat je gaan

  Tv - documentaire: Ik laat je gaan Za 24 jan De 27-jarige Sanne lijdt aan een borderline-persoonlijkheidsstoornis, chronische depressie en slapeloosheid. Na negen jaar intensieve behandeling zonder resultaat heeft ze besloten niet langer te willen leven. »»

  0 stemmen


Op tv

  Tv - documentaire: Ik laat je gaan

  Tv - documentaire: Ik laat je gaan Za 24 jan De 27-jarige Sanne lijdt aan een borderline-persoonlijkheidsstoornis, chronische depressie en slapeloosheid. Na negen jaar intensieve behandeling zonder resultaat heeft ze besloten niet langer te willen leven. Lees meer


  Tv: Mindf*ck

  Tv: Mindf*ck Elke maandag Victor Mids is arts en illusionist, beter nog: hij beoefent de ‘neuromagie’. Door hemzelf omschreven als een combinatie van illusionisme, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid. Lees meer


  Tv: Vinger aan de pols

  Tv: Vinger aan de pols Iedere dinsdag Ria Bremer is terug met Vinger aan de Pols. Tussen 1980 en 2001 volgde zij honderden patiënten en hun familie. In deze nieuwe serie kijken ze terug en zien we hoe het verder is gegaan. Lees meer


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd