U bent nu hier:

Media & Cultuur

Koop bij bol.com

De rubriek Media & Cultuur biedt u wekelijks een nieuwe selectie van bezienswaardige tentoonstellingen, voorstellingen, websites en boeken. Onder redactie van Henk Maassen: h.maassen@medischcontact.nl


Boeken | Films | Documentaires | Cultuuragenda | Web & apps | Muziek | Televisie


Top 10 Films | Top 10 Docs | Top 10 Boeken


  Boek: Eendagsvlinders en andere verhalen uit de psychotherapie - Irvin D. Yalom

  Boek: Eendagsvlinders en andere verhalen uit de psychotherapie - Irvin D. Yalom De tien verhalen in het boek Eendagsvlinders van psychiater Irvin D. Yalom schetsen een persoonlijk beeld van zijn werkwijze en patiënten. »»

  0 stemmen


  Boek: De levenden herstellen

  Boek: De levenden herstellen Zijn ouders beslissen, terwijl zijn dood nog nauwelijks tot hen doordringt, om de organen van hun zoon te doneren, waarop die avond – per vliegtuig – operatieteams uit het hele land bijeenkomen voor de uitnameprocedure. »»

  0 stemmen


  Film: Yalom's Cure

  Film: Yalom's Cure Yalom’s Cure is een persoonlijk filmportret van de fameuze Joodse psychiater Irvin D. Yalom, van wie onlangs nog werk is vertaald. »»

  0 stemmen


  Tv: Deel je leven

  Tv: Deel je leven Vanaf ma 25 mei In de zesdelige tv-serie Deel je leven volgt Joris Linssen patiënten die aan de vooravond staan van een orgaantransplantatie. »»

  0 stemmen


  Film: Feel my love

  Film: Feel my love Feel my love heet het lied dat bewoners en bezoekers van Huis Perrekes in het Belgische Oosterlo krijgen aangeleerd. Het is ook de titel van de film over dit bijzondere huis, waar een kleine groep demente ouderen liefdevol wordt bijgestaan door een team van verzorgenden. »»

  1 stem


  Boek: De onderwaterzwemmer

  Boek: De onderwaterzwemmer Thema's verlies, schuld, boete en verlossing; maar deze roman van Frans Thomése gaat ook over hoe contingentie en toeval ons leven bepalen, over hoe het leven zelden het resultaat is van eigen keuzes, afhankelijk als we zijn van de grillen van het lot, van ongeluk en ongeval. »»

  0 stemmen


  Film: The Dark Horse

  Film: The Dark Horse In The Dark Horse vertelt de Nieuw-Zeelandse filmmaker James Napier Robertson het op ware levensfeiten berustende verhaal van de gekwelde Genesis Potini (1964-2011), een briljante schaker met een ernstige, bipolaire stoornis. »»

  0 stemmen


  Boek: Nachtrust - Lessen in slaap

  Boek: Nachtrust - Lessen in slaap Met Nachtrust - Lessen in slaap doet Richard Wiseman precies dat: lesgeven in goed slapen, de lezer wijzend op alle (soms ernstige) gevolgen van slaapgebrek. »»

  0 stemmen


  Game: Delirium Experience

  Game: Delirium Experience Delirium Experience is een online interactieve videogame, ontwikkeld op initiatief van Stichting Effectieve Ouderenzorg. De bedoeling is dat zorgverleners met behulp daarvan niet alleen leren hoe ze een delirante patiënt beter kunnen herkennen en behandelen, maar ook direct de effecten van betere zorg ervaren. »»

  0 stemmen


Op televisie

  Tv: Deel je leven

  Tv: Deel je leven Vanaf ma 25 mei In de zesdelige tv-serie Deel je leven volgt Joris Linssen patiënten die aan de vooravond staan van een orgaantransplantatie. Lees meer


  tv-docu: Vallend - Jef Monté

  tv-docu: Vallend - Jef Monté 17 mei:Jef Monté kreeg op 29-jarige leeftijd epilepsie. Lees meer


  Tv documentaire: Jennis

  Tv documentaire: Jennis Uitzending gemist In de mooie, korte documentaire Jennis volgt filmmaakster Aisha Roberson haar 22-jarige broer die zijn eerste schreden op het liefdespad zet. Jennis heeft het syndroom van Williams-Beuren. Lees meer


Meer kijktips »»

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd