U bent nu hier:

Media & Cultuur

De rubriek Media & Cultuur biedt u wekelijks een nieuwe selectie van bezienswaardige tentoonstellingen, voorstellingen, websites en boeken. Onder redactie van Henk Maassen: h.maassen@medischcontact.nl


Boeken | Films | Documentaires | Cultuuragenda | Web & apps | Muziek | Televisie


Top 10 Films | Top 10 Docs | Top 10 Boeken


  Boeken: Leerboek Huisartsgeneeskunde & Huisarts en opleiden

  Boeken: Leerboek Huisartsgeneeskunde & Huisarts en opleiden Vlaamse en Nederlandse hoogleraren huisartsgeneeskunde bundelden hun krachten om het Leerboek Huisartsgeneeskunde samen te stellen. Dat heeft een boek opgeleverd dat een scala aan vaardigheden behandelt die vallen binnen de zeven kerncompetenties, bekend van het CanMeds-model. »»

  0 stemmen


  Boek: Iedereen geniaal. Humane genetica in woorden & cartoons

  Boek: Iedereen geniaal. Humane genetica in woorden & cartoons Voor veel artsen ligt de genetica in de marge van hun belangstelling, alle reden dus om het boek Iedereen geniaal op het wenslijstje voor de feestdagen te zetten. »»

  0 stemmen


  Boek: Met wortel en tak

  Boek: Met wortel en tak Schrijver en vertaler Rita Verschuur, bekend als kinderboekenschrijver Rita Törnqvist, voelt twee jaar na haar laatste borstkankerscreening, ze is dan 75 jaar, een bobbeltje in haar linkerborst. »»

  0 stemmen


  Evenement: Week van reflectie

  De inmiddels traditionele Week van reflectie in de zorg en jeugdzorg vindt dit jaar plaats van 24 t/m 28 november. »»

  0 stemmen


  Boek: De blauwe muze. Tv/dvd: Getting on & Coven

  Boek: De blauwe muze. Tv/dvd: Getting on & Coven Ik weet niet helemaal zeker of Getting On voldoet aan het type series dat Manon Uphoff bespreekt in haar boekje De Blauwe Muze. Hoe het ook zij, een intelligentere verdediging van goede tv-series heb ik nog niet eerder gelezen. »»

  0 stemmen


  Boek: Een zachte machine. Een literaire reis door het lichaam

  Boek: Een zachte machine. Een literaire reis door het lichaam De Amerikaanse schrijver Paul Auster deed het al eerder: zijn lichaam langslopen en beschrijven wat er in de loop van zijn 63-jarige leven aan dat lichaam stuk ging en misliep. Zijn Winter Journal hoort in de categorie ‘sicklit’: romans over ziek-zijn. In dezelfde categorie valt Een zachte machine, waarbij de redactie een groot aantal auteurs vroeg een bijdrage te leveren over organen, componenten en systemen van het lichaam. »»

  0 stemmen


  IDFA: Wind on the Moon

  IDFA: Wind on the Moon De nu 19-jarige, Zuid-Koreaanse Yeji werd blind geboren. Toen ze 3 jaar oud was, ontdekten haar ouders dat ze ook nagenoeg doof was. Educatie kreeg ze niet; de school voor dove kinderen wees naar de school voor blinde kinderen en vice versa. »»

  0 stemmen


  IDFA: Ida’s Diary

  IDFA: Ida’s Diary Ida Storm is een jonge Noorse vrouw, die gediagnosticeerd is met borderline, schizofrenie en vormen van depressie. Zij filmt zichzelf met een handcamera, en geeft zo een persoonlijke inkijk in haar bestaan. »»

  0 stemmen


  IDFA: The Possibilities are Endless

  IDFA: The Possibilities are Endless Collins, beroemd geworden als frontman van de band Orange Juice en als solist met de wereldhit A Girl Like You, werd in 2005 getroffen door een bijna fatale hersenbloeding. »»

  0 stemmen


Op tv

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd