U bent nu hier:

Media & Cultuur

Koop bij bol.com

De rubriek Media & Cultuur biedt u wekelijks een nieuwe selectie van bezienswaardige tentoonstellingen, voorstellingen, websites en boeken. Onder redactie van Henk Maassen: h.maassen@medischcontact.nl


Boeken | Films | Documentaires | Cultuuragenda | Web & apps | Muziek | Televisie


Top 10 Films | Top 10 Docs | Top 10 Boeken


  Boek: De boekendokter

  Boek: De boekendokter De – inmiddels overleden – schrijver Thomas Blondeau had in Amsterdam een eigen praktijk als ‘boekendokter’. ‘Patiënten’ klopten bij hem aan met allerhande kwalen en, om hun lijden iets te verlichten, schreef Blondeau voor elke klacht een passend boekrecept uit. »»

  0 stemmen


  Boek: Kruisbestuiving

  Boek: Kruisbestuiving Hoe wetenschap, kunst en het dagelijks leven tezamen ons wereldbeeld beïnvloeden, ‘hoe ze ons leren “scheef” te kijken naar datgene wat niet voor de hand ligt’. Dat is de inzet van de bundel Kruisbestuiving van Louise Fresco. »»

  0 stemmen


  Boek: Psychose en de kunsten

  Boek: Psychose en de kunsten Met bijdragen over onder meer de danser Vaslav Nijinski, het theater van de Fransman Artaud en films van onder anderen Bergman en Hitchcock (uiteraard: Psycho) bestrijkt de bundel Psychose en de kunsten een heel breed palet. »»

  0 stemmen


  Tentoonstelling/boek: 500 jaar Vesalius

  Tentoonstelling/boek: 500 jaar Vesalius Op de laatste dag van het jaar werd vijf eeuwen geleden Andries van Wesel, beter bekend als Andreas Vesalius (1514-1564), geboren. Dat wordt in België gevierd met een tentoonstelling in museum M te Leuven, die nog tot 18 januari 2015 is te zien. »»

  0 stemmen


  Boek: The History of Medicine

  Boek: The History of Medicine Medische inzichten zijn zelden onomstreden en blijvend, worden mede gevormd door historische, sociale, culturele en politieke ontwikkelingen, leiden altijd ook tot ongewenste ontwikkelingen, en zullen nooit voorkomen dat ziekten weer de kop opsteken. »»

  0 stemmen


  Andere Tijden: Oud zeer; zorg voor bejaarden

  Andere Tijden: Oud zeer; zorg voor bejaarden Do 11 dec Tot aan de jaren zestig zijn er nauwelijks voorzieningen voor bejaarden in Nederland. Ze leven vaak eenzaam en verwaarloosd. Pas met de welvaartsgolf verschijnen er op grote schaal bejaardenhuizen. »»

  0 stemmen


  Boek: History of allergy

  Boek: History of allergy Een uitvoerige beschrijving van de ontwikkeling van onze kennis over allergieën in de afgelopen tweeduizend jaar, dat is wat History of Allergy biedt. »»

  0 stemmen


  Boek: De eerste maandag van de maand

  Boek: De eerste maandag van de maand Sinds zijn relatie met Sara leidt hij een ogenschijnlijk normaal leven en heeft hij zijn handelingen teruggebracht tot één ritueel rondom het luchtalarm, op iedere eerste maandag van de maand. Tot zij op een dag de relatie verbreekt en de dwangstoornis in alle hevigheid terugkeert. »»

  0 stemmen


  Website: Pakketscan

  Met de nieuwe website Pakketscan vergelijkt het Zorginstituut, met hulp van patiënten en professionals, gevraagde, aangeboden en verzekerde zorg. »»

  0 stemmen


Op tv

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd