Tv: De dokters

Artsen als proefkonijn

Het NTR-programma De Dokters is voortaan elke woensdag om 19.25 uur op Nederland 2 te zien. Artsen praten daarin vrijuit over allerlei medische zaken die ze in hun praktijk tegenkomen. Aan bod komen alledaagse kwalen en de laatste medische ontwikkelingen. Ze schromen daarbij niet uit eigen ervaring te spreken. De basisformule is ontleend aan een succesvol Amerikaans format: The Doctors.
De artsen ondergaan ook zelf tests en experimenten. Zo zal in deze reeks één van de dokters een crashtest ondergaan om te registreren wat er in de hersenen gebeurt en zal een ander in behandeling gaan bij een angstencentrum om van zijn hoogtevrees af te komen. De Dokters zijn: cardioloog Janneke Wittekoek, plastisch chirurg Thybout Moojen, huisarts Job Nievaart, gynaecoloog Bertho Nieboer en kno-arts Asaf Senft, in iedere aflevering aangevuld met vakgenoten of deskundigen. HM

Elke woensdag, 19.25 uur, Nederland 2. De reeks loopt t/m 22 mei.

Kijk hier voor de geplande uitzendingen en om uitzendingen terug te zien.

Beoordeel dit tv-programma:

Waardeer dit item:

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

Meer tv-tips:

 

  • De laatste VPRO-zomergast is aanstaande zondagavond psychiater en filosoof Damiaan Denys (1965).
  • Ma 6 juli Al eerder kwam hier de fraaie documentaire Ik ben Alice aan bod, die hier en daar te zien was in het land, maar binnenkort voor iedereen beschikbaar is via tv.
  • Wo 24 juni Een reconstructie van de ebola-uitbraak in West-Afrika toont, aan de hand van interviews met sleutelpersonen, hoe traag er werd gereageerd op de vele noodsignalen die voorafgingen aan de grootste uitbraak van de ziekte tot nu toe.

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd