Luc Bonneux

fotografie: Vincent Boon fotografie: Vincent Boon

Luc Bonneux is epidemioloog en werkt als specialist ouderengeneeskunde i.o. in Roosendaal. Hij schrijft maandelijks een column voor Medisch Contact.

Begin 2015 bracht Medisch Contact een bundel van zijn beste columns uit. Bestel het boek Pinnekesdraad via onze webshop.

COLUMNS

  Bevolkingsexplosie - Luc Bonneux

   |  Dit item is beschikbaar als u bent ingelogd.
  Inloggen
   | In 1950 waren er zo’n 2,5 miljard mensen op aarde. Tegen 2020 zijn dat er driemaal meer.    


  Ondraaglijk willekeurig - Luc Bonneux

   |  Hij gaat traagzaam dood aan uitgezaaide darmkanker en longkanker. Hij weigert alle medicatie. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Kruidengeneeskunde - Luc Bonneux

   |  Een bejaarde dame ligt op sterven. Om haar lijden te verlichten, laat ik haar ingedroogde melk van papaverbollen roken. Of neen, toch liever niet. Ik geef haar subcutaan morfine. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  SOKS - Luc Bonneux

   |  PSA was een biomarker om de evolutie van klinische prostaatkanker op te volgen, maar er was veel geld te verdienen aan het gezonde Personen Schrik Aanjagen (gPSA) door hen op prostaatkanker te screenen. »»
  Reacties: 6 reacties


  Universiteit - Luc Bonneux

   |  Ik ben geen voorstander van het vermenigvuldigen van universitaire titels en diploma’s. De numerus clausus op geneeskunde met een open aanbod in de gezondheidswetenschappen heeft geleid tot een vloedgolf van gezondheidsbetweters die op zoek moesten naar een salaris en de zin van hun bestaan. »»
  Reacties: 3 reacties


  Luc Bonneux: ‘De wetenschapper in mij sluit geen compromissen’

   |  De Belgische epidemioloog Luc Bonneux schrijft al meer dan tien jaar columns in Medisch Contact. Zojuist verscheen een prachtige bloemlezing daarvan, met de veelzeggende titel Pinnekesdraad. Want prikken kan ie. ‘Ik ben een kwajongen die graag schiet op ivoren torens.’ »»
  Reacties: 2 reacties


  Geloof - Luc Bonneux

   |  Ik was bij het afscheid van de recentelijk overleden Pierre Mercenier in de fabuleuze barokkapel van een klooster. Dat klooster maakt nu deel uit van het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen. »»
  Reacties: 1 reactie


Meer »»

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd