U bent nu hier:

WebshopKanker en smiley's - Ivan Wolffers

Ivan Wolffers, arts en antropoloog. En schrijver. En kankerpatiënt. Voorziet Medisch Contact al vier jaar lang van even indrukwekkende als speelse columns, waarin hij zijn ervaringen als patiënt deelt met de lezer en zich een meester in milde kritiek toont. ‘We zijn geen gezwellen hoor, maar mensen.’ Een royale bloemlezing van zijn columns is nu gebundeld in een schitterende hardcover: Kanker en smileys. Met foto’s - zelfportretten van Wolffers - en een interview dat Lieke de Kwant hield met deze duizendpoot.

Bestel hier Kanker en Smiley's  17,95

Praktijkperikelen gebundeld: 'Patiënten en ander doktersleed'

Wie Medisch Contact kent, weet wat ‘Praktijkperikelen’ zijn. De door artsen geschreven, maar anoniem gepubliceerde anekdotes zijn al veertig jaar razend populair bij de lezer. Soms zijn het uitingen van boosheid of ergernis, soms van opperste verbazing of ontroering, maar bijna altijd met humor opgeschreven. De beste Praktijkperikelen van de afgelopen jaren zijn gebundeld in een prachtige hardcover.

Bestel het boek Patiënten en ander doktersleed

Dokter op het strand - Lezersbijdragen Medisch Contact

Het ultieme vakantiegevoel: lekker onderuit verhalen lezen van collega-artsen die op vakantie als dokter moeten optreden. Zorgeloos genietend worden ze ineens toch weer met de neus op de medische feiten gedrukt. Hun hulp op het strand, op de camping of in het vliegtuig is namelijk dringend gewenst. MC vroeg haar lezers om ervaringen met ‘dokter-zijn in vakantietijd’. Ze reageerden massaal. Nu zijn die bijdragen gebundeld in Dokter op het strand. Ter vermaak, maar ook ter lering. Want zoals een huisarts opmerkt: ‘Plicht thuis is deelbaar. Maar op vakantie weet je dat niet’.

Dokter op het strand is een uitgave van Reed Business en Medisch Contact.

Dokter op het strand bestellen €17,95 | e-book bestellen €12,99
Paniekspinnen

Bibian Harmsen (1971-2012), moeder van drie kinderen, bassist, zangeres en grafisch vormgever bij Medisch Contact, overleed op 25 juli 2012 aan pancreaskanker. Deze maand verscheen haar boek Paniekspinnen, gebaseerd op de blog die ze in de laatste maanden van haar leven bijhield. 

Bibian Harmsen, Paniekspinnen. Een jaar zonder einde. Uitgeverij Podium, 192 blz., 10 euro, inclusief cd met akoestische nummers van Bibian Harmsen en Klaas ten Holt. E-book, 9.99 euro

Lees hier een voorpublicatie.
Mond- op hondbeademing 

Wat doe je als je eigen huisdier ziek is? Op deze vraag ontving Medisch Contact tientallen grappige, ontroerende en soms zelfs heroïsche verhalen en anekdotes. De mooiste lezersbijdragen zijn nu gebundeld in een fraaie uitgave.

Mond- op hondbeademing is een uitgave van Medisch Contact en Reed Business

Bestel hier het boek Mond-op hondbeademing €17,95
Zorg met humor - Canary Pete

Onder het mom ‘iedereen heeft het recht om uitgelachen te worden’ staan dokters, maar ook patiënten er niet altijd fraai op in de cartoons van Canary Pete (alias van Sus Damiaens). Een ongemakkelijk gevoel is een verder niet gevaarlijke bijwerking van zijn tekeningen. U bent gewaarschuwd! Veel vaker veroorzaken zijn grappen een brede grijns. De 160 beste spotprenten zijn nu verzameld.

Zorg met humor is een uitgave van Medisch Contact en Reed Business, 160 pag., harde kaft 

Zorg met humor bestellen € 17,95
Dokters voor de rechter

Dokters voor de rechter heet de nieuwste uitgave van Medisch Contact. Een boek over tien jaar tuchtuitspraken, thematisch gebundeld, deskundig becommentarieerd en vol treffende citaten. Dokters voor de rechter is een aanrader voor iedere arts.

Dokters voor de rechter is een uitgave van Medisch Contact en Reed Business

Dokters voor de rechter bestellen € 17,95

KNMG-leden kunnen het boek hier voor € 9,99 bestellen
 

Witte Jassen en Bruinhemden

Moeten Nederlandse artsen in de Tweede Wereldoorlog gewoon hun werk blijven doen? Of moeten ze valse diagnoses stellen en de patiënt afkeuren voor transport? Moeten ze actief worden in het verzet en een stengun smokkelen in de dokterstas? Lid worden van de artsenverzetsgroep het Medisch Contact of van de pro-Duitse Artsenkamer? Het boek Witte jassen en bruinhemden beschrijft deze en andere dilemma's waarvoor artsen stonden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Witte Jassen en Bruinhemden is een uitgave van Medisch Contact/Reality Bites, €19,95

Meningen van lezers: 'Goede verhaallijn, Meeslepend verhaal, Spannend, waarheidsgetrouw'

Momenteel niet leverbaar door Reed

Bestel het boek Witte Jassen en Bruinhemden op bol.com
In opleiding - Julia Franken

De columns van Julia Franken, de schrijversnaam van Sarah Woltz, verschijnen deze week in boekvorm. De bundel In opleiding is een mooie schets van de wording van een arts. Alle dilemma’s en verrassingen waar geneeskundestudenten tegenaan lopen, beschrijft Franken met humor en een scherpe pen.

In opleiding is een uitgave van Medisch Contact/Reed Business : 17,95 euro.

Bestel In opleiding € 18,50 | E-book bestellen €12,99
Bestellen kan ook via tel. 0314 358 358 
Zonder handschoenen - Bert Keizer

Zonder handschoenen omvat een selectie van de columns die Bert Keizer, specialist ouderengeneeskunde, filosoof en schrijver, sinds 2005 voor Medisch Contact heeft geschreven. Voor de trouwe lezer behoeven ze geen aanbeveling. Keizer vindt dat kritiek op ‘geneeskundige bezigheden’ al gauw wordt ervaren als cynisch, en allerminst als filosofisch en verlichtend. Zelf is Keizer is het levende bewijs van het tegendeel: nooit cynisch (wel superieur ironisch), heel vaak filosofisch, nuchter en, jawel, altijd verlichtend.

Zonder handschoenen is een uitgave van Medisch Contact/Reed Business: 18,50 euro.

Zonder handschoenen bestellen € 18,50 | e-book bestellen €12,00
Bestellen kan ook via tel. 0314 358 358    
Opereren in Ghana - Harry Wegdam

‘Als er iets op je pad komt, dan wil je dat meedelen’. Zo begint een van de columns die chirurg Harry Wegdam vijf jaar lang voor Medisch Contact schreef, en waarvan de beste nu gebundeld zijn onder de titel Opereren in Ghana. Wegdam heeft dertien jaar lang niet alleen het chirurgische mes gehanteerd en geprobeerd patiënten beter te maken, maar ook een open oog gehouden voor de ‘andere wereld’ waarvan hij al die tijd deel uitmaakte. Zonder gewichtigdoenerij, maar puur observerend legt hij als een verdienstelijk amateurantropoloog de eigen logica van een land bloot. Dat is soms lachwekkend, soms tragisch en altijd interessant.

Opereren in Ghana is een uitgave van Medisch Contact/Reed Business: 18,50 euro.

Opereren in Ghana bestellen €18,50 e-book bestellen €12,00
Bestellen kan ook via tel. 0314 358 358  
Spraakmakende artsen - Jan Hein van Dierendonck

Op een seminar liet bioloog, wetenschapsjournalist en illustrator zijn tekeningen aan de beeldredactie van Medisch Contact zien. Beide partijen waren meteen enthousiast en in 2006 ging de column Spraakmakers van start. Van Dierendonck schetst opvallende dokters in taal en tekening. De portretten zijn nu bijeengebracht, onder de titel Spraakmakende artsen, aangevuld met nog niet eerder gepubliceerde spraakmakers.

Spraakmakende artsen is een uitgave van Medisch Contact/Elsevier Gezondheidszorg Prijs: € 23,95 euro.

Bestel hier het boek Spraakmakende artsen
Bestellen kan ook via tel. 0314 358 358   
Canon van de geneeskunde in Nederland - Frank Huisman en Mart van Lieburg

De Canon van de geneeskunde in Nederland vertelt de medische geschiedenis in vijftig vensters. Hoogleraren Frank Huisman en Mart van Lieburg onderwerpen kozen hiervoor onderwerpen die bezien vanuit het oogpunt van de tijdgenoten een belangrijk keerpunt waren. De Zwarte Dood, de pest, bijvoorbeeld is nu geen realiteit meer, maar betekende in de late Middeleeuwen een demografische en religieuze crisis van apocalyptische proporties. Ze deden dit zonder de pretentie dat hun selectie een ‘in graniet gebeitelde eeuwige waarheid’ weergeeft.

Canon van de geneeskunde in Nederland is een uitgave van Medisch Contact/Elsevier Gezondheidszorg Prijs: 23,95 euro.

Bestel hier de Canon van de geneeskunde in Nederland
Bestellen kan ook via tel. 0314 358 358   
Het borstkankerlegioen - Karin Spaink

Ondanks de multiple sclerose voelde Karin Spaink zich geen patiënt meer. Toen kreeg ze borstkanker. In haar columns Voor Medisch Contact schreef ze over alles wat kanker, KWF-campagnes, goede en slechte artsen, Herceptin en statistieken met een mens kunnen doen. Een bundeling van de columns, aangevuld met elders verschenen stukken, vormen 'Het borstkankerlegioen'. Leesbaar en leerzaam.

Het borstkankerlegioen is een uitgave van Medisch Contact/Elsevier Gezondheidszorg 23,95 euro.

Bestel hier Het borstkankerlegioen
Bestellen kan ook via tel. 0314 358 358 

Op tv

  Zembla: NZa-affaire Gotlieb

  Do 4 sept Arthur Gotlieb, 50 jaar, was senior beleidsmedewerker bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hij luidde de noodklok over grote misstanden in de organisatie, schreef een rapport, maar werd niet gehoord. Gotlieb maakte een eind aan zijn leven. Lees meer


  Zembla: Seks op recept

  Do 11 sept staat Zembla in het teken van ‘seks op recept’. Voor mannen met seksproblemen is er sinds 1998 Viagra. Al jaren werkt de farmaceutische industrie aan een lustopwekker voor vrouwen. Lees meer


  Tv: films en documentaires over zelfdoding

  Tv: films en documentaires over zelfdoding Naar aanleiding van de uitzending van de film Once I dreamt of Life (9 september NPO 2) en Suicide Prevention Day (10 september) zendt het tv-kanaal NPO Doc een hele reeks documentaires uit over zelfmoord en zelfmoordpreventie. Met onder andere Waarom wil jij dood? over de eerste suïcidepreventie-poli van Nederland. Lees meer


Medisch Contact op Facebook

Lees- kijk- en uittips, cartoons, columns en andere interessante artikelen eenvoudig in je facebookoverzicht.

Vind ik leuk :-)

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd