U bent nu hier:

RechtRecente artikelen over recht:

  Melden kindermishandeling niet de enige weg

   |  Huisartsen doen iets verkeerd, want politie en scholen melden veel vaker een vermoeden van kindermishandeling dan zij, aldus Nieuwsuur vorige week. Te kort door de bocht, reageert vertrouwensarts AMK Lia Jak. ‘Het gaat om handelen, niet om melden.’ »»
  Reacties: 3 reacties


  Arts-acupuncturist vrijgesteld van btw

  Arts-acupuncturist vrijgesteld van btw  |  Een arts met een praktijk voor natuurgeneeskunde die acupunctuur toepast hoeft over deze behandelingen geen omzetbelasting te betalen. Dat heeft… »»
  Reacties: 3 reacties


  Stamcelarts krijgt BIG-registratie terug

  Stamcelarts krijgt BIG-registratie terug  |  De Nederlandse arts Robert Trossel die in 2010 door het Britse tuchtcollege uit zijn ambt werd gezet, mag zijn beroep weer uitoefenen. De Raad van State… »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Longartsen dagen de staat voor rechter

  Longartsen dagen de staat voor rechter  |  Longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker hebben een volgende stap gezet in hun strijd tegen het roken. Ze dagen… »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Euthanasie in de psychiatrie beter toetsen

  Euthanasie in de psychiatrie beter toetsen  |  Het toetsen van artsen die euthanasie verlenen aan psychiatrische patiënten, is een heikele zaak. De regionale toetsingscommissies zouden hierbij ondersteund kunnen worden door een centrale toetsingscommissie. Dat komt ook de transparantie ten goede. »»
  Reacties: 3 reacties


  Schippers moet schorsing cardiologen Ruwaard beter motiveren

  Schippers moet schorsing cardiologen Ruwaard beter motiveren  |  Minister van Volksgezondheid Edith Schippers moet een nieuw besluit nemen over de verlengde schorsing van drie cardiologen van… »»
  Reacties: 1 reactie


  Gebrek aan regie kan strafbaar zijn

  Gebrek aan regie kan strafbaar zijn  |  Met zijn oordeel over de Hoornse gynaecoloog die betrokken was bij een slecht afgelopen bevalling, heeft het Gerechtshof Amsterdam de typisch tuchtrechtelijke thema’s regievoering en informed consent het strafrecht ingetrokken. Het kan worden opgevat als een tik op de vingers van het Centraal Tuchtcollege. Vijf vragen over deze opmerkelijke uitspraak. »»
  Reacties: 2 reacties


  Rechter op de stoel van de arts

  Rechter op de stoel van de arts  |  In een recente uitspraak van het Gerechtshof Leeuwarden geeft de rechter een eigenzinnige interpretatie van de begrippen ‘generiek’ en ‘therapeutisch inwisselbaar’. Als dat vonnis overeind blijft, heeft dat verstrekkende gevolgen. »»
  Reacties: 1 reactie


  Specialist vrijwel kansloos bij conflict

  Specialist vrijwel kansloos bij conflict  |  In arbitragezaken stelt het Scheidsgerecht Gezondheidszorg bijna altijd het ziekenhuis in het gelijk als een specialist zich verzet tegen de opzegging van zijn toelatingsovereenkomst. Maar dit soort conflicten kunnen ook opgelost worden zonder dat het Scheidsgerecht in beeld komt. »»
  Reacties: 2 reacties


  Ook hof acht Hoornse gynaecoloog schuldig

  Ook hof acht Hoornse gynaecoloog schuldig  |  Een gynaecoloog uit Hoorn is in hoger beroep schuldig bevonden aan de dood van een baby en het toebrengen van … »»
  Reacties: 1 reactie


NASCHOLING

Alcoholgebruik van de patiënt

Met casus en rondetafelgesprek.
Volg de nascholing »»

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd