U bent nu hier:

RechtRecente artikelen over recht:

  Ex-neuroloog nogmaals psychisch onderzocht

  Ex-neuroloog nogmaals psychisch onderzocht  |  Ex-neuroloog Ernst Jansen moet nogmaals psychisch worden onderzocht. Dat is donderdag bepaald tijdens de regiezitting in… »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Inkoopbeleid dure medicijnen Achmea mag van rechter

  Inkoopbeleid dure medicijnen Achmea mag van rechter  |  Zorgverzekeraar Achmea mag artsen stimuleren om de goedkoopste biological voor te schrijven binnen een indicatiegebied als reuma of … »»
  Reacties: Plaats een reactie


  KNMG: ‘Totaal beroepsverbod moet kunnen’

  KNMG: ‘Totaal beroepsverbod moet kunnen’  |  Tuchtrechters moeten artsen die voor de hele gezondheidszorg een ernstig gevaar vormen, naast een doorhaling in het artsenregister ook een … »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Schippers: tuchtrecht ook geldig na het werk

   |  Het tuchtrecht moet ook van toepassing zijn op handelingen die BIG-geregistreerden niet in de hoedanigheid van… »»
  Reacties: 11 reacties


  Staf Sionsberg wil sluiting via rechter tegenhouden

  Staf Sionsberg wil sluiting via rechter tegenhouden  |  De medische staf van het failliete ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum spant vandaag een kort geding aan tegen de directie om ... »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Inspecteur-generaal Ronnie van Diemen: ‘Wie het goed doet, hoeft voor ons niet bang te zijn’

     |  Dit item is beschikbaar als u bent ingelogd.
  Inloggen
   | Dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de laatste tijd haar tanden laat zien, daar wil inspecteur-generaal Ronnie van Diemen niets van weten. Wel is er in de twee jaar na haar aantreden het nodige veranderd: ‘We letten scherper op instellingen en zorgverleners die door het ijs dreigen te zakken.’    


  IGZ in beroep tegen berisping cardiologen

  IGZ in beroep tegen berisping cardiologen  |  De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van het Regionaal Tuchtcollege in Den Haag waarin drie cardiologen van het voormalig Ruwaard… »»
  Reacties: 2 reacties


  Beëindigen behandelingsovereenkomst vraagt ook na geweld om zorgvuldigheid

   |  Psychiater beëindigt na ernstige bedreiging door klaagster van een verpleegkundige de behandelingsovereenkomst met klaagster en ontzegt haar de toegang tot het terrein van de ggz-instelling. Het regionaal tuchtcollege is van oordeel dat de behandelend psychiater onvoldoende zorg heeft gedragen voor de continuïteit van zorg door het abrupt beëindigen van de relatie. Dit klachtonderdeel is gegrond. Wat betreft het terreinverbod is het regionaal tuchtcollege van oordeel dat klaagster hierdoor niet is geschaad in haar gezondheid, zodat dit onderdeel wordt afgewezen. Volgt een waarschuwing. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Niet blindstaren op andermans oordeel

   |  Een vrouw komt op de Spoedeisende Hulp na een collaps met bewustzijnsverlies. De SEH-arts in opleiding stelt, na uitgebreid onderzoek en overleg met de supervisor, de waarschijnlijkheidsdiagnose hyperventilatie en stuurt haar – volgens het tuchtcollege terecht – naar huis. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Gynaecoloog is niet altijd verantwoordelijk voor verloskundige

   |  Een ex-zwangere klaagt een gynaecoloog aan naar aanleiding van het ontstaan van een rectovaginaal fistel na het hechten van een bij de bevalling ontstane ruptuur. De verloskundige, die onder supervisie zou staan, zou die handeling onjuist hebben uitgevoerd en de gynaecoloog zou als supervisor en hoofdbehandelaar meer verantwoordelijkheid hebben moeten nemen. De tuchtrechter wijst erop dat een verloskundige aan de Wet BIG eigen bevoegdheden kan ontlenen en dat er geen reden was voor de gynaecoloog om de behandeling over te nemen. Volgt afwijzing van de klacht. »»
  Reacties: Plaats een reactie


NASCHOLING

Alcoholgebruik van de patiënt

Met casus en rondetafelgesprek.
Volg de nascholing »»

Artsen over kunst

  Geneeskunst vanuit het hart

  Geneeskunst vanuit het hart ‘What the heart thinks, the mouth speaks.’ Om echt te voelen wat je eigen hart denkt, is in het leven vaak een onaangekondigde trek aan de haren nodig om met je neus op de dagelijkse feiten te worden gedrukt. Patch Adams (Robin Williams). »»


MEER LEZERSVERHALEN

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd