Opperdoezer Ronde
Plaats een reactieSinds de komst van de supermarkten - tot in de kleinste dorpen - en het minimumloon, is het gebruik om artsen te vergasten op kippen en kazen in ongebruik geraakt. Dat valt te betreuren. Ook een arts heeft, met zijn gezin, heden ten dage recht op enkele fatsoenlijke maal-tijden per week en ik zie deze genereuze gewoonte van patiënten graag weer in ere hersteld. Vandaar dit weifelend begin met een zakje aardappelen. Het zijn wél originele Opperdoezer Ronde, gekweekt op zavelhoudende grond in Opperdoes.'
'Niet schillen maar schrappen, koken onder water (dus niet stomen of in de magnetron), en bij het opdienen een kommetje met gesmolten boter midden tussen de aardappelen zetten, met een vorkje prikken, in de boter dompelen en met smaak nuttigen. Wat overblijft, smaakt de volgende dag uitstekend, gebakken opgediend.
Eet smakelijk!
Piet S.
De redactie ontvangt graag korte, door artsen geschreven signalementen. Zie voor meer perikelen de rubriek praktijkperikelen op onze website: www. medischcontact.nl.
- Er zijn nog geen reacties