U bent nu hier:

Media & Cultuur

De rubriek Media & Cultuur biedt u wekelijks een nieuwe selectie van bezienswaardige tentoonstellingen, voorstellingen, websites en boeken. Onder redactie van Henk Maassen: h.maassen@medischcontact.nl


Boeken | Films | Documentaires | Cultuuragenda | Web & apps | Muziek | Televisie


Top 10 Films | Top 10 Docs | Top 10 Boeken


  Boek: Brein in brand, hoe mijn lichaam mijn hersenen aanviel

  Boek: Brein in brand, hoe mijn lichaam mijn hersenen aanviel In haar boek Brein in brand, dat leest als een medische thriller, probeert de Amerikaanse journaliste Susannah Cahalan haar eigen medische geschiedenis te reconstrueren. Indringend vertelt ze over de ‘maand van waanzin’ waarin haar lichaam haar hersenen aanviel. »»

  0 stemmen


  Tijdschrift: Genen en gezondheid

  Tijdschrift: Genen en gezondheid Het eerste cahier van de Stichting Biowetenschappen en Maatschappij in 2014 gaat over de maatschappelijke gevolgen en de technologische mogelijkheden van DNA-tests. In Genen en gezondheid wordt de lezer kraakhelder, deskundig en leesbaar bijgepraat over de toepassing van DNA-tests ... »»

  0 stemmen


  Boek: Doktor Eisenbarth (1663-1727), Ein Meister seines Fachs

  Boek: Doktor Eisenbarth (1663-1727), Ein Meister seines Fachs Johann Andreas Eisenbarth (1663-1727), beter bekend als de legendarische ‘Doktor Eisenbarth’, was weliswaar niet als arts opgeleid, maar werd toch tot aan het Duitse hof geprezen vanwege zijn operatieve vaardigheid bij het verhelpen van onder meer staar en liesbreuken. »»

  0 stemmen


  Boek: De DSM-5 voorbij! Persoonlijke diagnostiek in een nieuwe ggz.

  Boek: De DSM-5 voorbij! Persoonlijke diagnostiek in een nieuwe ggz. De Maastrichtse hoogleraar Jim van Os is, ook internationaal, een van de prominentste Nederlandse psychiaters maar ook een van de scherpste critici van de huidige ggz. Met zijn boek De DSM-5 voorbij! Persoonlijke diagnostiek in een nieuwe ggz haalt hij de bezem door zijn vakgebied en dan vooral door de wijze waarop het wordt beoefend en gefinancierd. »»

  0 stemmen


  Web: Landelijke poëzieprijs VUmc

  Web: Landelijke poëzieprijs VUmc VUmc start een landelijke poëzieprijs. Bedoeling is dat deelnemers een gedicht schrijven dat betrekking heeft op één specifiek deel van het menselijk lichaam – van kruin tot teen, van baarmoeder tot brein, en vergeet ook ‘de verbindingen’ in het lichaam niet: bloed, hormonen en zenuwen. »»

  0 stemmen


  Boek: De ziekte

  Boek: De ziekte De ziekte is een openhartige en confronterende roman over de ‘homokanker’, ‘homopest’ of welke andere benaming hiv/aids nog meer kreeg in de beginjaren. De Zweedse auteur Jonas Gardell gaat terug naar die tijd en schetst een ontroerend portret van de homoscene, homo-emancipatie en de angst en opvattingen over de meedogenloze ziekte. »»

  0 stemmen


  Film: Run & Jump

  Film: Run & Jump Als de jonge vader van een gezin wordt getroffen door een CVA, in coma raakt en als een volkomen veranderde persoonlijkheid huiswaarts keert, stelt dat zijn vrouw en kinderen voor beproevingen. »»

  0 stemmen


  Boek: In therapie. Beschouwingen van psychiater en patiënt

  Boek: In therapie. Beschouwingen van psychiater en patiënt In plaats van een financiële vergoeding, spraken psychiater en patiënt af dat ze allebei van iedere sessie een eerlijke samenvatting zouden schrijven, die ze ieder pas maanden later van elkaar zouden lezen. Nu gepubliceerd. »»

  0 stemmen


  Boek: Politieke emoties

  Boek: Politieke emoties Twee thema’s kenmerken het werk van filosofe Martha Nussbaum. De zogenaamde ‘vermogensbenadering’, die uitgaat van wat mensen ‘kunnen’, en de rol van emoties in ons leven. »»

  0 stemmen


Op tv

Welkom in de Medisch Contact webshop »»

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd