U bent nu hier:

Tv: De dokters

Publicatie Nr. 10 - 06 maart 2013
Jaargang 2013
Rubriek Media & Cultuur
Auteur Henk Maassen

Artsen als proefkonijn

Het NTR-programma De Dokters is voortaan elke woensdag om 19.25 uur op Nederland 2 te zien. Artsen praten daarin vrijuit over allerlei medische zaken die ze in hun praktijk tegenkomen. Aan bod komen alledaagse kwalen en de laatste medische ontwikkelingen. Ze schromen daarbij niet uit eigen ervaring te spreken. De basisformule is ontleend aan een succesvol Amerikaans format: The Doctors.
De artsen ondergaan ook zelf tests en experimenten. Zo zal in deze reeks één van de dokters een crashtest ondergaan om te registreren wat er in de hersenen gebeurt en zal een ander in behandeling gaan bij een angstencentrum om van zijn hoogtevrees af te komen. De Dokters zijn: cardioloog Janneke Wittekoek, plastisch chirurg Thybout Moojen, huisarts Job Nievaart, gynaecoloog Bertho Nieboer en kno-arts Asaf Senft, in iedere aflevering aangevuld met vakgenoten of deskundigen. HM

Elke woensdag, 19.25 uur, Nederland 2. De reeks loopt t/m 22 mei.

Kijk hier voor de geplande uitzendingen en om uitzendingen terug te zien.

Beoordeel dit tv-programma:

Waardeer dit item:

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

Meer tv-tips:

 

  • Vr 18 april In april, de maand van de filosofie, komt de filosoof ook langs bij de dokter. Ook al is gezondheidszorg vooral een kwestie van doen, die manieren van doen hangen nauw samen met manieren van denken. Een boek en twee tv-tips.
  • Do 17 april In Engeland ontstond dit jaar ophef nadat bekend werd dat de Britse National Health Service (NHS) 47 miljoen medische dossiers had doorverkocht aan verzekeraars.
  • woe 16 april De tv-rubriek Altijd Wat Monitor besteedt op woensdag 16 april aandacht aan de stand van zaken rond euthanasie in ons land.

Op tv

Welkom in de Medisch Contact webshop »»

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd