U bent nu hier:

Gevraagd: Uw Wetenschap

Publicatie Nr. 10 - 16 februari 2012
Jaargang 2012
Rubriek Lezersverhalen gevraagd, Lezersoproep

Maak kans op het boek Lab van Miguel Bulnes


In april verschijnt een special van Medisch Contact gewijd aan de wetenschap. Wij zijn geïnteresseerd in uw ervaringen met wetenschappelijk onderzoek. In de heroïek en de mislukkingen. Inzenders van de vijf mooiste verhalen ontvangen het boek Lab van Miguel Bulnes.

Neem bijvoorbeeld dat promotieonderzoek dat halverwege strandde. Uw begeleider die in geen velden of wegen te bekennen was, net toen het echt moeilijk werd. Al die logistieke problemen om de juiste deelnemers te vinden. Labwaarden die maar niet wilden deugen.

Of omgekeerd natuurlijk: dat listige, door u zelf bedachte experiment, dat uw gelijk onomstotelijk aantoonde. Uw trots toen een vooraanstaand vakblad uw studie publiceerde. De ruimhartige financiers van het onderzoek, die u volkomen uw gang lieten gaan.

Stel uw ervaring op in een verhaal van maximaal 300 woorden. De beste inzendingen plaatsen wij in het blad of op onze website. Peer review vindt niet plaats en wij behouden ons het recht voor uw inzending te redigeren en in te korten.

U kunt tot 1 april uw verhaal inzenden. Mail naar redactie@medischcontact.nl.


Lees hier vast de eerste bijdragen:

  Een hoopgevend n=1-onderzoek

  Een hoopgevend n=1-onderzoek  |  Kent u dat, een kruipruimte onder een huis? Niet een kelder waar je net, of net niet, rechtop kunt staan, nee een ruimte waar je alleen kunt kruipen of zitten met gebogen hoofd. »»
  Reacties: 1 reactie


  Seks verkoopt

  Seks verkoopt  |  Het is begin jaren negentig als ik promotieonderzoek doe naar het recent ontdekte hepatitis-C-virus (HCV). »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Iets met bultjes

  Iets met bultjes  |  De meest exotische ziektes zochten we tijdens de huisartsopleiding. Iets wat onze begeleider goed zou keuren, een ziekte waar je literatuuronderzoek naar kon doen. Alles om maar te voldoen aan die ene opleidingseis: het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. »»
  Reacties: Plaats een reactie


 

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

Meer lezersverhalen: Artsen en sport | Aarde, water, lucht en vuur | Baas en assistent |

| Vrede | DierenKanker | Wonderen |

| Alle lezersbijdragen |

Op tv

  Zembla: NZa-affaire Gotlieb

  Do 4 sept Arthur Gotlieb, 50 jaar, was senior beleidsmedewerker bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hij luidde de noodklok over grote misstanden in de organisatie, schreef een rapport, maar werd niet gehoord. Gotlieb maakte een eind aan zijn leven. Lees meer


  Zembla: Seks op recept

  Do 11 sept staat Zembla in het teken van ‘seks op recept’. Voor mannen met seksproblemen is er sinds 1998 Viagra. Al jaren werkt de farmaceutische industrie aan een lustopwekker voor vrouwen. Lees meer


  Tv: films en documentaires over zelfdoding

  Tv: films en documentaires over zelfdoding Naar aanleiding van de uitzending van de film Once I dreamt of Life (9 september NPO 2) en Suicide Prevention Day (10 september) zendt het tv-kanaal NPO Doc een hele reeks documentaires uit over zelfmoord en zelfmoordpreventie. Met onder andere Waarom wil jij dood? over de eerste suïcidepreventie-poli van Nederland. Lees meer


Medisch Contact op Facebook

Lees- kijk- en uittips, cartoons, columns en andere interessante artikelen eenvoudig in je facebookoverzicht.

Vind ik leuk :-)

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd