U bent nu hier:

Gevraagd: Uw Wetenschap

Publicatie Nr. 10 - 16 februari 2012
Jaargang 2012
Rubriek Lezersverhalen gevraagd, Lezersoproep

Maak kans op het boek Lab van Miguel Bulnes


In april verschijnt een special van Medisch Contact gewijd aan de wetenschap. Wij zijn geïnteresseerd in uw ervaringen met wetenschappelijk onderzoek. In de heroïek en de mislukkingen. Inzenders van de vijf mooiste verhalen ontvangen het boek Lab van Miguel Bulnes.

Neem bijvoorbeeld dat promotieonderzoek dat halverwege strandde. Uw begeleider die in geen velden of wegen te bekennen was, net toen het echt moeilijk werd. Al die logistieke problemen om de juiste deelnemers te vinden. Labwaarden die maar niet wilden deugen.

Of omgekeerd natuurlijk: dat listige, door u zelf bedachte experiment, dat uw gelijk onomstotelijk aantoonde. Uw trots toen een vooraanstaand vakblad uw studie publiceerde. De ruimhartige financiers van het onderzoek, die u volkomen uw gang lieten gaan.

Stel uw ervaring op in een verhaal van maximaal 300 woorden. De beste inzendingen plaatsen wij in het blad of op onze website. Peer review vindt niet plaats en wij behouden ons het recht voor uw inzending te redigeren en in te korten.

U kunt tot 1 april uw verhaal inzenden. Mail naar redactie@medischcontact.nl.


Lees hier vast de eerste bijdragen:

  Een hoopgevend n=1-onderzoek

  Een hoopgevend n=1-onderzoek  |  Kent u dat, een kruipruimte onder een huis? Niet een kelder waar je net, of net niet, rechtop kunt staan, nee een ruimte waar je alleen kunt kruipen of zitten met gebogen hoofd. »»
  Reacties: 1 reactie


  Seks verkoopt

  Seks verkoopt  |  Het is begin jaren negentig als ik promotieonderzoek doe naar het recent ontdekte hepatitis-C-virus (HCV). »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Iets met bultjes

  Iets met bultjes  |  De meest exotische ziektes zochten we tijdens de huisartsopleiding. Iets wat onze begeleider goed zou keuren, een ziekte waar je literatuuronderzoek naar kon doen. Alles om maar te voldoen aan die ene opleidingseis: het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. »»
  Reacties: Plaats een reactie


 

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

Meer lezersverhalen: Artsen en sport | Aarde, water, lucht en vuur | Baas en assistent |

| Vrede | DierenKanker | Wonderen |

| Alle lezersbijdragen |

Op tv

  Tv-docu: 0,8 Ampère Geluk

  Tv-docu: 0,8 Ampère Geluk Ma 2 feb In de documentaire 0,8 Ampère Geluk wordt een aantal patiënten geportretteerd in de periode dat zij voor hun depressie behandeld worden met elektroshocktherapie (ECT). Lees meer


  Tv: Witteman ontdekt: sleutelen aan de mens

  Tv: Witteman ontdekt: sleutelen aan de mens Vrijdagen Paul Witteman onderzoekt de laatste ontwikkelingen op het gebied van de bionische mens. Hij doet dat vanuit het Anatomisch Theater in het Leidse Museum Boerhaave, waar hij praat met wetenschappers, artsen, technici, patiënten en ethici. Lees meer


  Tv - documentaire: Ik laat je gaan

  Tv - documentaire: Ik laat je gaan Za 24 jan De 27-jarige Sanne lijdt aan een borderline-persoonlijkheidsstoornis, chronische depressie en slapeloosheid. Na negen jaar intensieve behandeling zonder resultaat heeft ze besloten niet langer te willen leven. Lees meer


Medisch Contact op Facebook

Lees- kijk- en uittips, cartoons, columns en andere interessante artikelen eenvoudig in je facebookoverzicht.

Vind ik leuk :-)

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd