U bent nu hier:

Over de grens - Kenia

«« Over de grens


Over de Grens weergeven op een grotere kaart

Steven van de Vijver, Medisch onderzoeker in Kenia, is verbonden aan de afdeling Global Health van het Academisch Medisch Centrum en het Amsterdam Institute for Global Health and Development. Zijn onderzoek wordt gefinancierd door de AMC Foundation. Lees zijn verhalen:

 • Om half 12 ’s avonds gaat mijn mobiele telefoon af. Ik knip het licht van mijn bedlamp aan en kijk op het beeldscherm. Het is Mozes, mijn onderzoeksassistent in het veld. ‘Sorry dat ik je zo laat bel, maar Zacharia is een paar uur geleden neergestoken.’
 • Als ik uitleg waarom ik naar Kenia ben verhuisd, krijg ik vaak vragende blikken. ‘Onderzoek doen naar hart- en vaatziekten in de slums van Nairobi, is dat daar dan een probleem?’ De statistieken helpen me gelukkig een handje.

 

Rijk van Ginkel in Kenia Rijk van Ginkel in Kenia

Rijk van Ginkel, arts, Senior Health Advisor Nederlandse Rode Kruis, vertelt over de gevolgen van de droogte in de Hoorn van Afrika. Lees zijn verhaal:

 • De droogte in de Hoorn van Afrika was de afgelopen maanden volop in het nieuws, met de camera’s vooral gericht op overvolle vluchtelingenkampen en ondervoede jonge kinderen.

Saskia van Vugt is huisarts in opleiding en werkt op de kraamafdeling van het ziekenhuis in Malindi. Eerder was zij coasistent in Mongolië. Lees hier haar verhaal over Kenia: 

 • In het ziekenhuis in Malindi, een kustplaatsje in Kenia, assisteer ik de vroedvrouwen bij het ter wereld brengen van kleine Keniaantjes, een gebeurtenis waarbij moeder en kind met weinig egards worden behandeld.

Julia Meijer was als zesdejaars studente geneeskunde in Kenia. Lees haar verhaal:

 • De traditionele geneesheer in Kenia, de mganga, schrijft tegen onvruchtbaarheid een mengsel van liaan en boomschors voor.


Datum   Titel
29-10-2013   Promoveren in de sloppen - Kenia
04-01-2012   Welvaartsziekten in sloppenwijken
12-10-2011   Plassende kamelen
18-08-2010   Aios in Kenia - Slap lijfje met blauwe lippen

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?


| Overzichtspagina Over de grens |

Op tv

  Tv-serie: Hollands Hoop

  Tv-serie: Hollands Hoop Vanaf 27 sept De nieuwe achtdelige tv-reeks Hollands Hoop heeft wel wat van een Nederlandse variant op de hooggewaardeerde Amerikaanse serie Breaking Bad, maar dan met een tragikomische touch. Lees meer


  Tv: How to mend a broken heart

  Tv: How to mend a broken heart Ma 29 sept is de Internationale Dag van het Hart. Daarom zendt documentairekanaal NPO Doc de documentaire How to Mend a Broken Heart uit, over allerlei technieken die mensen met een falend hart helpen. Lees meer


  TV - Zorgintensieve kinderen

  TV - Zorgintensieve kinderen Zo 14 sept Met het merendeel van de ouders van zorgintensieve kinderen gaat het niet goed, blijkt uit nieuw onderzoek van het Nederlands Jeugd Instituut. Lees meer


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd