U bent nu hier:

Over de grens - Curaçao

«« Over de grens

Curaçao


Marilyn Moses
is werkzaam als huisarts op Curaçao. Lees hier haar verhaal:

Huisarts Irene Braakman-Bonder vertelt over haar werk op Curaçao tussen 2001 en 2007. Lees haar verhalen:

  Inspecteur op Curaçao: Grip op een ongrijpbaar eiland

  Inspecteur op Curaçao: Grip op een ongrijpbaar eiland  |  Op 13 augustus 2012 vertrok ik naar Curaçao. Met mondelinge afspraken over een aanstelling als tijdelijk inspecteur gezondheidszorg, maar zonder formeel contract. Het ticket schoot ik maar even voor. Veel is hier niet professioneel geregeld. »»
  Reacties: 1 reactie


  De laatste werkdag

   |  Een 45-jarige vrouw die bloed heeft gespuugd, komt bij de huisarts. Die vindt slechts een snelle pols: ruim 140. Toch stuurt zij de vrouw door naar de dienstdoende chirurg vanwege een vermoeden van dreigende shock. Een terecht vermoeden. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Huisarts op Curaçao - De kracht van de conga

   |  Señora Rafaela, 93 jaar oud, bezocht onlangs het spreekuur met de klacht dat ze zich niet zo lekker voelde. Geen opvallende klacht, maar wel bijzonder in het licht van haar schaarse bezoeken aan de praktijk. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Briefjes

   |  Het verzoek om briefjes (medische verklaringen) vind ik een van de vervelendste aspecten van het huisartsenvak. Zodra de vraag op tafel ligt, is er al een dilemma. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Bon Pasku

   |  Op weg naar huis - ... - zie ik aan de kant van de weg een paar mannen bij een auto staan. De achterklep staat open. In het voorbijgaan zie ik dat ze bezig zijn stukken zuilcactus in een zak te laten glijden. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  De schaamte voorbij

   |  Een familielid van een mij bekend echtpaar - zowel de man als de vrouw is invalide - kwam een tijd geleden met het verzoek de familie te helpen om moeder voor korte tijd onder te brengen in een verpleeghuis. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Jerba

   |  Huisarts op Curaçao Op het spreekuur kwam vanmorgen een vrouw van achter in de vijftig die ik een jaar of twee geleden heb gezien met herpes zoster. Ze was toen behoorlijk ziek en had veel pijn in de aangedane arm. Haar linkerarm vertoonde aan de bov... »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Tienerzwangerschap

   |  Huisarts op Curaçao Het nieuwe jaar is nog maar amper begonnen of ik ben al geconfronteerd met drie zwangere tieners: een van dertien en twee van veertien jaar. Geen van de jongedames heeft de basisschool afgemaakt. Twee zitten in de vierde klas - in... »»
  Reacties: Plaats een reactie


Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?


| Overzichtspagina Over de grens |

Op tv

  Tv - zembla: Gentechnologie

  Tv - zembla: Gentechnologie Wo 25 feb In Europa gelden strenge beperkingen voor het verbouwen van genetisch gemanipuleerde gewassen. Maar gentech-bedrijven willen versoepeling van die regels. Tv-rubriek Zembla belicht deze ‘gentech-lobby’. Lees meer


  Tv: Anita wordt opgenomen / Katja's Bodyscan

  Tv: Anita wordt opgenomen / Katja's Bodyscan Tv In Anita wordt opgenomen verblijft programmamaakster Anita Witzier een aantal weken in twee psychiatrische klinieken. In Katja’s Bodyscan ondergaat actrice Katja Schuurman verschillende psychologische tests en experimenten en vertellen wetenschappers hoe haar lichaam hierop reageert. Lees meer


  Tv-serie/docu: Beschadigd

  Tv-serie/docu: Beschadigd Vanaf do 12 feb In de vierdelige reeks Beschadigd volgt Jessica Villerius jongeren én volwassenen die dagelijks vechten tegen de dwang om zichzelf te verwonden. Lees meer


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd