U bent nu hier:

Over de grens - Curaçao

«« Over de grens

Curaçao


Marilyn Moses
is werkzaam als huisarts op Curaçao. Lees hier haar verhaal:

Huisarts Irene Braakman-Bonder vertelt over haar werk op Curaçao tussen 2001 en 2007. Lees haar verhalen:

  Inspecteur op Curaçao: Grip op een ongrijpbaar eiland

  Inspecteur op Curaçao: Grip op een ongrijpbaar eiland  |  Op 13 augustus 2012 vertrok ik naar Curaçao. Met mondelinge afspraken over een aanstelling als tijdelijk inspecteur gezondheidszorg, maar zonder formeel contract. Het ticket schoot ik maar even voor. Veel is hier niet professioneel geregeld. »»
  Reacties: 1 reactie


  De laatste werkdag

   |  Een 45-jarige vrouw die bloed heeft gespuugd, komt bij de huisarts. Die vindt slechts een snelle pols: ruim 140. Toch stuurt zij de vrouw door naar de dienstdoende chirurg vanwege een vermoeden van dreigende shock. Een terecht vermoeden. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Huisarts op Curaçao - De kracht van de conga

   |  Señora Rafaela, 93 jaar oud, bezocht onlangs het spreekuur met de klacht dat ze zich niet zo lekker voelde. Geen opvallende klacht, maar wel bijzonder in het licht van haar schaarse bezoeken aan de praktijk. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Briefjes

   |  Het verzoek om briefjes (medische verklaringen) vind ik een van de vervelendste aspecten van het huisartsenvak. Zodra de vraag op tafel ligt, is er al een dilemma. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Bon Pasku

   |  Op weg naar huis - ... - zie ik aan de kant van de weg een paar mannen bij een auto staan. De achterklep staat open. In het voorbijgaan zie ik dat ze bezig zijn stukken zuilcactus in een zak te laten glijden. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  De schaamte voorbij

   |  Een familielid van een mij bekend echtpaar - zowel de man als de vrouw is invalide - kwam een tijd geleden met het verzoek de familie te helpen om moeder voor korte tijd onder te brengen in een verpleeghuis. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Jerba

   |  Huisarts op Curaçao Op het spreekuur kwam vanmorgen een vrouw van achter in de vijftig die ik een jaar of twee geleden heb gezien met herpes zoster. Ze was toen behoorlijk ziek en had veel pijn in de aangedane arm. Haar linkerarm vertoonde aan de bov... »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Tienerzwangerschap

   |  Huisarts op Curaçao Het nieuwe jaar is nog maar amper begonnen of ik ben al geconfronteerd met drie zwangere tieners: een van dertien en twee van veertien jaar. Geen van de jongedames heeft de basisschool afgemaakt. Twee zitten in de vierde klas - in... »»
  Reacties: Plaats een reactie


Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?


| Overzichtspagina Over de grens |

Op tv

  Tv-docu: 0,8 Ampère Geluk

  Tv-docu: 0,8 Ampère Geluk Ma 2 feb In de documentaire 0,8 Ampère Geluk wordt een aantal patiënten geportretteerd in de periode dat zij voor hun depressie behandeld worden met elektroshocktherapie (ECT). Lees meer


  Tv: Witteman ontdekt: sleutelen aan de mens

  Tv: Witteman ontdekt: sleutelen aan de mens Vrijdagen Paul Witteman onderzoekt de laatste ontwikkelingen op het gebied van de bionische mens. Hij doet dat vanuit het Anatomisch Theater in het Leidse Museum Boerhaave, waar hij praat met wetenschappers, artsen, technici, patiënten en ethici. Lees meer


  Tv - documentaire: Ik laat je gaan

  Tv - documentaire: Ik laat je gaan Terugkijken De 27-jarige Sanne lijdt aan een borderline-persoonlijkheidsstoornis, chronische depressie en slapeloosheid. Na negen jaar intensieve behandeling zonder resultaat heeft ze besloten niet langer te willen leven. Lees meer


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd