Laatste nieuws
1 minuut leestijd
Wetenschap

Honing als antioxidant

Plaats een reactie

Het antioxiderende effect van honing is even groot als dat van bepaalde soorten fruit, zoals appels, bananen, sinaasappelen en aardbeien. Mits men voldoende grote porties neemt uiteraard. Honing bevat fenolen, stoffen die oxidatie tegengaan.


Tijdens een bijeenkomst van de American Chemical Society vorige week maakte onderzoekster Nicki Engeseth de resultaten bekend van onderzoek bij 25 mannen. Daaruit bleek dat het drinken van een glas water met vier eetlepels honing de hoeveelheid antioxidanten in het bloed aanmerkelijk verhoogt. Daarmee behoort ook honing tot de categorie voedingsmiddelen die beschermen tegen hartziekten. Engeseth waarschuwt echter dat het geen vervanger is van groente en fruit.


Ze heeft niettemin wel een advies: mensen die zoetstoffen zoals suiker gebruiken, kunnen beter overgaan op honing. << HM


Wetenschap
Op dit artikel reageren inloggen
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties
 

Cookies op Medisch Contact

Medisch Contact vraagt u om cookies te accepteren voor optimale werking van de site, kwaliteitsverbetering door geanonimiseerde analyse van het gebruik van de site en het tonen van relevante advertenties, video’s en andere multimediale inhoud. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.